رژیم بیماری

رژیم درمانی در بیماری دیابت، فشار خون و افسردگی

رژیم درمانی در بیماری

تغذیه مناسب پایه اصلی سلامت و تندرستی کلی است. اهمیت رژیم درمانی در بیماری تا حدی است که به عنوان یک روش درمان برای کنترل و پیشرفت بیماری مخصوصا در بیماران دیابتی، فشارخون بالا و بیماران کلیوی محسوب می شود.

هر فرد بر اساس عواملی مانند سن، جنس، سطح فعالیت، سابقه پزشکی و شرایط خاص سلامت، نیازهای غذایی منحصر به فردی دارد. رژیم درمانی در بیماری این عوامل فردی را در نظر می گیرد و با تنظیم یک برنامه ی غذایی منظم به افزایش سلامت فردی و کنترل بیماری شما کمک می کند. در این مقاله ما رژیم درمانی در بیماری را برای بیماری های دیابت، کلسترول بالا و بیماری افسردگی بیان می کنیم تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

چگونه رژیم درمانی در بیماری می تواند به بدن شما کمک کند؟

پیشگیری و مدیریت بیماری

تغذیه مناسب نقش حیاتی در پیشگیری و مدیریت شرایط مختلف سلامت دارد. تغذیه درمانی به ویژه در شرایطی مانند دیابت، بیماری‌های قلبی عروقی، چاقی و بیماری‌های کلیوی مؤثر است و می‌تواند به تنظیم سطح قند خون، کاهش چربی بدن، مدیریت وزن، کاهش التهاب و کمک به عملکرد بدن مفید باشد.

مدیریت وزن

تغذیه درمانی جزء ضروری مدیریت وزن است. رژیم استاندار باید به گونه ای باشد که تمام مواد مغذی بدن را تامین کند و در عین حال کاهش وزن سالم یا حفظ وزن را در پی داشته باشد. یک متخصص تغذیه در این زمینه می تواند با دادن یک رژیم غذایی متعادل به شما کمک کند در حین کنترل بیماری خود وزنتان را مدیریت کنید. در این زمینه می توانید از راهنمایی متخصصین الان وقتشه استفاده کنید.

بهبود وضعیت تغذیه

شرایط بهداشتی، مانند آلرژی های غذایی یا کمبود مواد مغذی، می تواند توانایی بدن برای جذب و استفاده از مواد مغذی ضروری را مختل کند. تغذیه درمانی راهنمایی هایی را در مورد انتخاب صحیح غذا ارائه می دهد که باعث افزایش جذب مواد مغذی، انتخاب ترکیبات غذایی مناسب و شناسایی جایگزین های غنی از مواد مغذی می شود. این به افراد کمک می کند تا وضعیت تغذیه خود را بهینه کنند و سلامت کلی خود را افزایش دهند.

بهبود شرایط خلق و خو

تغذیه درمانی می تواند به پیشگیری و مدیریت شرایط سلامت روانی مانند افسردگی و اضطراب کمک کند. این برنامه باید شامل مواد مغذی باشد که سلامت مغز را افزایش دهد، سطح قند خون را متعادل می کنند و شامل ویتامین ها، مواد معدنی و اسیدهای چرب امگا 3 ضروری هستند.

رژیم درمانی در بیماری دیابت

برای کنترل بیماری دیابت باید یک رژیم حساب شده و منظم داشته باشید تا علاوه بر کنترل بیماری سطح قندخون شما را نیز تنظیم کند. رژیم غذایی افراد مبتلا به دیابت مبتنی بر خوردن وعده های غذایی سالم در زمان های منظم است. خوردن وعده های غذایی در زمان های منظم به استفاده بهتر از انسولینی که بدن می سازد یا از طریق دارو دریافت می کند کمک می کند. یک متخصص تغذیه می تواند به شما کمک کند که یک رژیم متعادل متناسب با میزان بیماری، شرایط زندگی و سبک شخصی تان داشته باشید.

بیشتر بدانید: رژیم کارنیور چیست؟

رژیم در افراد دیابتی

نمونه خوراکی ها برای رژیم افراد دیابتی

اگر مبتلا به دیابت هستید، با غذاهای مغذی کالری خود روزانه خود را تامین کنید. کربوهیدرات های سالم، غذاهای غنی از فیبر، ماهی و چربی های “خوب” را انتخاب کنید.

کربوهیدرات های سالم

در طول هضم، قندها و نشاسته ها به گلوکز خون تجزیه می شوند. قندها همچنین به عنوان کربوهیدرات های ساده و نشاسته ها نیز به عنوان کربوهیدرات های پیچیده شناخته می شوند. کربوهیدرات های سالم شامل:

میوه ها
سبزیجات
غلات کامل
حبوبات، مانند لوبیا و نخود
لبنیات کم چرب مانند شیر و پنیر

از خوردن کربوهیدرات های کمتر سالم مانند غذاها یا نوشیدنی های حاوی چربی، قند و سدیم اضافه شده خودداری کنید.

غذاهای غنی از فیبر

فیبر رژیمی شامل تمام قسمت های غذاهای گیاهی است که بدن شما قادر به هضم یا جذب آنها نیست. فیبر نحوه هضم غذا را در بدن تعدیل می کند و به کنترل سطح قند خون کمک می کند. غذاهای سرشار از فیبر عبارتند از:

سبزیجات
میوه ها برای بیشترین فواید فیبر، به جای نوشیدن آب میوه، از میوه های کامل استفاده کنید.
آجیل
حبوبات، مانند لوبیا و نخود
غلات کامل

ماهی سالم

حداقل دو بار در هفته ماهی سالم بخورید. ماهی هایی مانند سالمون، ماهی خال مخالی، ماهی تن و ساردین سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 هستند. این امگا 3 ممکن است از بیماری قلبی جلوگیری کند. از ماهی سرخ شده خودداری کنید.

اگر باردار هستید، قصد بارداری دارید یا در دوران شیردهی هستید، از خوردن ماهی که معمولاً جیوه بالایی دارد، خودداری کنید. این شامل کوسه، اره ماهی، شاه ماهی خال مخالی و کاشی ماهی است.

چربی های “خوب”

غذاهای حاوی چربی های تک غیراشباع و چند غیراشباع می توانند به کاهش سطح کلسترول شما کمک کنند. این موارد عبارتند از:

آووکادو
آجیل
روغن کانولا، زیتون و بادام زمینی

اما در مصرف آن زیاده روی نکنید، زیرا همه چربی ها کالری بالایی دارند.

رژیم درمانی در بیماری افسردگی

می توان استدلال کرد که،  افسرده بودن ما را به خوردن غذاهای ناسالم بیشتر سوق می دهد. این درست است، بنابراین باید بپرسیم که چه چیزی اول اتقاق می افتد، رژیم غذایی یا افسردگی؟ خوشبختانه محققان به این سوال پرداخته اند. تجزیه و تحلیل بزرگ دیگری فقط به مطالعات این موضوع پرداخته است به این معنی که آنها رژیم غذایی پایه را بررسی کردند و سپس خطر ابتلای داوطلبان مطالعه به افسردگی را محاسبه کردند. محققان دریافتند که یک رژیم غذایی سالم (به عنوان مثال رژیم مدیترانه ای) سبب کاهش ابتلا افراد به افسردگی می شود.

بیشتر بدانید: رژیم لاغری ژنرال موتورز

رژیم در افراد مبتلا به افسردگی

از طرف دیگر، یکی از عواملی که ممکن است به افسردگی کمک کند، عادات غذایی افراد است که تعیین کننده مواد مغذی مصرفی آنها است.

یک مطالعه در سال 2017 نشان داد که علائم افراد مبتلا به افسردگی متوسط ​​تا شدید هنگامی که جلسات مشاوره تغذیه ای دریافت کردند و رژیم غذایی سالم تری به مدت 12 هفته مصرف کردند، بهبود یافتند.

رژیم غذایی در افراد مبتلا به افسردگی شامل غذاهای تازه و کامل که دارای مواد مغذی بالایی هستند، بود. همچنین غذاهای تصفیه شده فرآوری شده، شیرینی ها و غذاهای سرخ شده از جمله غذاهای ناسالم در این رژیم باید حذف شود.

علائم افسردگی، از جمله خلق و خو و اضطراب، به حدی بهبود یافت که معیارهای بهبودی در بیش از 32 درصد از شرکت کنندگان به دست آمد.

محققان به این نتیجه رسیدند که افراد می توانند با توجه به رژیم غذایی خود علائم افسردگی را درمان کنند. اگر شما هم از افسردگی رنج می برید برای گرفتن یک رژیم درمانی برای بیماری خود همین حالا با متخصصین الان وقتشه ارتباط برقرار کنید. بجای خوردن قرص های افسردگی با خوردن خوراکی های مفید و مناسب مغزتان می توانید بر افسردگی خود غلبه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *