مقالات علمی

علت پرخوری نوجوان

علت پرخوری نوجوان

اختلال پرخوری اغلب در نوجوانان و جوانان ظاهر می شود. هم پسرها و هم دخترها می توانند آن را داشته باشند. این مشکل یکی از شایع ترین اختلالات خوردن است. در این مقاله قصد داریم به بررسی علت پرخوری نوجوان و راههای درمان و کنترل آن بپردازیم تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

اختلال پرخوری چیست؟

پرخوری به معنای خوردن مقدار زیادی غذا، بسیار بیشتر از نیاز شما، در یک وعده است. فردی که مبتلا به اختلال پرخوری است این کار را حداقل یک بار در هفته انجام میدهد. افراد مبتلا به اختلال پرخوری معمولا بعد از زیاد غذا خوردن، احساس شرم، گناه یا احساس غم انگیز دارند.

نشانه های اختلال پرخوری

  • وقتی حتی گرسنه هم نیستند، غذا میخورند
  • به دلیل خجالت در خلوت غذا میخورند
  • به خوردن ادامه دهید حتی اگر معده آنها درد بگیرد
  • سریعتر از حد معمول غذا میخورند
  • بعد از پرخوری احساس انزجار یا افسردگی میکنند

علت پرخوری نوجوان

نوجوانی سن حساس است که علاوه بر تغییرات فیزیکی تغییرات زیادی در خلق و خوی بچه ها ایجاد می شود. مدیریت و کنترل این تغییرات در صورتی که با نظارت درست شما انجام نشود. ممکن است حس اضطراب و ترس را در نوجوان شما ایجاد کند. برای کنترل و مدیریت این حس برخی نوجوان ها اقدام به پرخوری می کنند. همچنین علت پرخوری نوجوان می تواند آزار و اذیت یا مسخره شدن آن ها توسط دوستان یا نزدیکان باشد.

در این حالت نوجوان شما تمایل دارد به جای خوردن وعده های غذایی در جمع به صورت تکی و در خلوت غذا بخورد و اغلب در جمع یا غذا نمی خورد یا مقدار کمی غذا می خورد.  جالب است بدانید که نیمی از علت پرخوری نوجوان افسردگی است بنابراین قبل از اینکه کودک یا نوجوان خود را سرزنش یا تحقیر کنید مشکل روحی او را برطرف کنید.

بیشتر بدانید: نیازهای غذایی سالمندان

مشکلات پرخوری نوجوان

آیا اختلال پرخوری می تواند به سلامتی شما آسیب برساند؟

برخلاف سایر اختلالات خوردن، فردی که پرخوری می کند،معمولا ورزش نمی کند. این موضوع می تواند منجر به چاقی و خطراتی چون ابتلا به دیابت، بیماری قلبی، سکته مغزی، بیماری کیسه صفرا و برخی از انواع سرطان شود. اکثر افراد مبتلا به اختلال پرخوری اضافه وزن دارند یا چاق هستند.

وسواس نسبت به غذا همچنین می تواند استرس را افزایش دهد، روابط دوستانه را از بین ببرد و ذهن و روح شما را خسته کند.

تشخیص علت پرخوری نوجوان

از آنجایی که افرادی که پرخوری می‌کنند تمایل دارند آن را پنهان کنند، این موضوع را برای والدین دشوار می‌کند. علائم عبارتند از:

مقدار زیادی غذا که ناپدید می شوند. آیا جعبه های کامل کلوچه یا کراکر اغلب گم می شوند؟ حتی ممکن است، کیسه ها یا جعبه های خالی مواد غذایی را در سطل های زباله پیدا می کنید؟
آیا در کشوهای میز، کوله پشتی، زیر تخت، کمد، گاراژ، یا مکان های عجیب و غریب در اطراف خانه، خوراکی هایی را دیده اید؟ آیا فرزند شما غذا دزدیده است؟
پرخوری های آخر شب در برخی نوجوان ها مشاهده می شود و به نظر می رسد نوجوان برای پرخوری خود منتظر یک زمان خلوت است؟

اگر نوجوان شما به طور ناگهانی دچار افزایش وزن شده است، ممکن است مبتلا به پرخوری شده باشد.

ممکن است مشاهده کنید که نوجوان شما در وعده های غذایی اصلی، به درستی غذا نمی خورد.

سایر عادات غذایی عجیب ممکن است شامل خوردن مستقیم غذا از قوطی یا برداشتن غذا از زباله و خوردن آن باشد.

چگونه پرخوری نوجوان درمان می شود؟

وقتی آرام هستید با فرزندتان در خلوت صحبت کنید. بدون اینکه در مورد غذا خوردن یا غذا صحبت کنید، با جملات این چینین شروع کنید که “من نگران شما و آنچه که به شما می گذرد هستم”. به یاد داشته باشید، این بیماری در واقع خوردن نیست. علت پرخوری نوجوان افسردگی و مسائل عاطفی است که با رفع آن ها پرخوری نوجوان تان به طور خودکار رفع می شود. به تمام صحبت های کودک خود گوش بدهید. در مورد خوردن او صحبت نکنید و او را مورد سرزنش قرار ندهید.

همچنین می توانید ازروش های درمانی چون درمان شناختی رفتاری و درمان بینش‌محور، کمک بگیرید، تا افکار و احساساتی را که باعث پرخوری و در واقع علت پرخوری نوجوان را تشخیص دهید. گروه درمانی ممکن است به تسکین احساس شرم در نوجوانتان کمک کند.
کلاس های تغذیه یا مشاوره تغذیه به افراد در مورد انتخاب های غذایی سالم و مهمتر از آن نحوه تشخیص تفاوت بین گرسنگی فیزیکی و احساسی کمک می کند.

گاهی اوقات داروهای ضد افسردگی یا برای خود رفتار پرخوری یا برای مشکلات مرتبط با افسردگی تجویز می شوند.

درمان پرخوری نوجوان

چه زمانی باید از متخصص برای تشخیص علت پرخوری نوجوان کمک بگیریم؟

اگر کودک شما غمگین، مضطرب یا افسرده است و مقادیر زیادی غذا می خورد تا حالت عاطفی خود را تسکین دهد، ممکن است به او کمک کند که با یک متخصص صحبت کند. حتی اگر فرزند شما این احساسات را نداشته باشد اما 20 درصد یا بیشتر از وزن سالم خود بیشتر باشد، پزشک ممکن است راه‌هایی برای کمک به کنترل پرخوری و کاهش وزن اضافه داشته باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *