رژیم های لاغری

درمان چاقی ناشی از استرس

درمان چاقی ناشی از استرس

استرس می تواند به طور قابل توجهی بر توانایی شما برای حفظ وزن سالم تأثیر بگذارد. همچنین می تواند از کاهش وزن شما جلوگیری کند. ارتباط بین استرس و افزایش وزن چه نتیجه سطوح بالای هورمون استرس کورتیزول، رفتارهای ناسالم ناشی از استرس یا ترکیبی از این دو باشد، برای بدن شما مضر است. ارتباط بین استرس و افزایش وزن آشکار است. استراتژی‌های مراقبت از خود مانند تمرکز حواس، یادداشت روزانه و ورزش می‌توانند به شما کمک کنند. شما با استرس و اثرات ناخواسته ای که می تواند بر عادات غذایی شما داشته باشد مبارزه می کنید. در این مقاله ما به بررسی موثرترین روش های درمان چاقی ناشی از استرس می پردازیم تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

ارتباط بین استرس و کورتیزول

محققان مدت هاست می دانند که افزایش هورمون استرس کورتیزول می تواند منجر به افزایش وزن شود. هر بار که استرس دارید، غدد فوق کلیوی شما آدرنالین و کورتیزول ترشح می کنند و در نتیجه، گلوکز (منبع اصلی انرژی شما) در جریان خون شما آزاد می شود. همه اینها برای دادن انرژی لازم برای فرار از یک موقعیت خطرناک (که به عنوان پاسخ بدن در موقعیت خطر است) به شما می دهد.

کورتیزول و چاقی شکمی

هوس شکر را برطرف کنید. از آنجایی که شکر انرژی سریعی را که بدن شما فکر می کند به آن نیاز دارد تامین می کند، اغلب اولین چیزی است که هنگام استرس به آن دست می یابید.

نقطه ضعف مصرف زیاد شکر این است که بدن شما تمایل به ذخیره قند دارد، به خصوص پس از موقعیت های استرس زا. این انرژی عمدتاً به شکل چربی شکمی ذخیره می‌شود که دفع آن بسیار سخت است.

بیشتر بدانید: بهترین روش مصرف زیره برای لاغری

استرس و چاقی شکم

کورتیزول و متابولیسم

حتی اگر غذاهای سرشار از چربی و قند نمی خورید، کورتیزول نیز متابولیسم شما را کند می کند و کاهش وزن را دشوار می کند.

در سال 2015، محققان دانشگاه با تعدادی از خانم ها در مورد استرسی که روز گذشته قبل از خوردن یک وعده غذایی پرچرب و پر کالری تجربه کرده بودند، مصاحبه کردند. پس از اتمام وعده غذایی، دانشمندان میزان متابولیسم زنان (میزان سوزاندن کالری و چربی) را اندازه گیری کردند و سطح قند خون، کلسترول، انسولین و کورتیزول آنها را بررسی کردند.

محققان دریافتند که به طور متوسط، زنانی که یک یا چند عامل استرس زا را در طول 24 ساعت قبل گزارش کرده اند، 104 کالری کمتر از زنان بدون استرس می سوزانند. زنان استرس‌زا همچنین سطح انسولین بالاتری داشتند، هورمونی که به ذخیره‌سازی چربی کمک می‌کند.

عادات ناسالم ناشی از استرس

علاوه بر تغییرات هورمونی مرتبط با استرس، استرس همچنین می تواند شما را به سمت رفتارهای ناسالم زیر سوق دهد که همگی می توانند باعث افزایش وزن شوند:

غذا خوردن احساسی

افزایش سطح کورتیزول نه تنها می تواند شما را هوس غذای ناسالم کند، بلکه انرژی عصبی بیش از حد اغلب باعث می شود که شما بیشتر از حد معمول غذا بخورید. استرس شما را از بین می برد اما مدیریت وزن سالم را دشوارتر می کند.

خوردن غذاهای فست فود

وقتی استرس داریم و برنامه‌ریزی نمی‌کنیم، تمایل داریم اولین چیزی را که می‌بینیم و/یا چیزی که به راحتی در دسترس است بخوریم، که همیشه سالم‌ترین گزینه نیست. همچنین ممکن است به جای صرف زمان و انرژی ذهنی برای پختن یک وعده غذایی متعادل و سالم، بیشتر از غذاهای فست فودی استفاده کنیم.

کمتر ورزش کنید

با وجود تمام خواسته های موجود در برنامه شما، ورزش ممکن است یکی از آخرین کارهایی باشد که در لیست کارهای شما قرار دارد. اگر چنین است، شما تنها نیستید. رفت‌وآمد طولانی و ساعت‌هایی که پشت میز می‌نشینید می‌تواند فرصت کمی برای فعالیت بدنی ایجاد کند.

نادیده گرفتن وعده‌های غذایی

زمانی که به طور هم‌زمان به چند چیز دست می‌زنید، خوردن یک وعده غذایی سالم می‌تواند در لیست اولویت‌ها قرار گیرد. ممکن است متوجه شوید که صبحانه را حذف می کنید زیرا دیر می دوید یا ناهار نمی خورید زیرا در لیست کارهایتان خیلی زیاد است.

کم خوابی

بسیاری از افراد در هنگام استرس مشکل خواب را گزارش می دهند. و تحقیقات بی خوابی را با متابولیسم کندتر مرتبط دانسته است. احساس خستگی بیش از حد همچنین می تواند اراده را کاهش دهد و به عادات غذایی ناسالم کمک کند.

عادت های موثر در کنترل استرس و چاقی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *