روش های زیادی برای اندازه گیری وزن و نظارت بر تغییرات وزن وجود دارد. شما به سادگی می توانید وزن خود را با استفاده از ترازو اندازه گیری کنید، اما این روش همیشه اطلاعات کاملی به شما نمیدهد. برای اینکه بدانید وزنتان واقعا نرمال هست یا ن باید اصول وزن کشی را بدانید.
اهمیت دانستن اصول وزن کشی
مقدار زیاد چربی بدن می تواند منجر به بیماری های یا سایر مشکلات سلامتی شود. کمبود وزن نیز یک خطر برای سلامتی است. شاخص توده بدن (BMI) و دور کمر ابزارهای غربالگری برای تخمین وضعیت وزن در رابطه با خطر احتمالی بیماری هستند. با این حال، BMI و دور کمر ابزارهای تشخیصی برای خطرات بیماری نیستند. باید ارزیابی دقیقتری توسط متخصصین مربوطه انجام شود تا متوجه شوید که آیا دچار اضافه وزن هستید یا خیر. در این زمینه می توانید از دانش متخصصین الان وقتشه کمک بگیرید تا با شروع اصولی به سلامتی خود کمک کنید.
نحوه وزن کشی و تفسیر وضعیت وزن
شاخص توده بدن بزرگسالان یا BMI ابزار دقیق تری نسبت به وزن است که ما روی ترازو می بینیم، این شاخص به قد و وضعیت اسکلت بندی ما نیز مرتبط است که این عوامل می تواند اطلاعات دقیق تری را از میزان چاقی و لاغری ما در اختیارمان بگذارد.
BMI وزن فرد بر حسب کیلوگرم تقسیم بر مجذور قد بر حسب متر است. BMI بالا می تواند نشان دهنده چاقی باشد و BMI پایین می تواند نشان دهنده لاغری بیش از حد بدن باشد. برای محاسبه BMI خود، به ماشین حساب BMI مراجعه کنید. یا با پیدا کردن قد و وزن خود در این نمودار شاخص BMI، BMI خود را تعیین کنید.
- اگر BMI شما کمتر از 18.5 باشد، در محدوده کم وزنی قرار می گیرد.
- اگر BMI شما بین 18.5 تا 24.9 باشد، در محدوده وزن سالم قرار می گیرد.
- اگر BMI شما 25.0 تا 29.9 باشد، در محدوده اضافه وزن قرار می گیرد.
- اگر BMI شما 30.0 یا بالاتر باشد، در محدوده چاقی قرار می گیرد.
اگر وزن شما بالاتر وزن تعریف شده در نمودار باشد، اضافه وزن یا چاق توصیف می شود. وزنی که کمتر از وزنی است که برای یک قد معین سالم در نظر گرفته می شود، به عنوان وزن کم توصیف می شود
در سطح فردی، BMI می تواند به عنوان یک ابزار غربالگری مورد استفاده قرار گیرد، اما تشخیصی برای سلامت فرد نیست.ارزیابی سلامت بدنی نیازمند اطلاعات دقیقتر و پیچیده تری است.
بیشتر بدانید: نقش تغذیه در ورزش
روش های دیگر تعیین سلامت بدنی
راه دیگر برای تخمین خطر احتمالی بیماری اندازه گیری دور کمر است. چربی بیش از حد شکم ممکن است جدی باشد زیرا شما را در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به بیماری های مرتبط با چاقی، مانند دیابت نوع 2، فشار خون بالا و بیماری عروق کرونر قرار می دهد. دور کمر شما با ابتلا به این بیماری ها رابطه دارد. دور کمر می تواند به عنوان یک ابزار غربالگری مورد استفاده قرار گیرد، اما برای تشخیص چاقی یا سلامتی بدن یک فرد دانستن اندازه دور کمر کافی نیست.
تجهیزات اندازه گیری وزن
شما می توانید از تجهیزات مختلف زیادی برای تعیین دقیق وزن خود استفاده کنید.
ترازو ساده: ترازو محبوب ترین و در دسترس ترین ابزار برای اندازه گیری وزن در خانه است. سعی کنید مقیاسی بیابید که نتایج ثابت و قابل اعتمادی دارد. تحقیق در مورد ترازوها یا ترازوهای توصیه شده توسط پزشک شما را در انتخاب بهترین مدل کمک می کند. مطمئن شوید که ترازویی تهیه کنید که از ظرفیت وزنی متناسب با نیاز شما داشته باشد.
ترازوهای پزشکی: مراکز مراقبت های بهداشتی یا مطب های پزشک از ترازوهای پزشکی، اغلب در طول معاینه فیزیکی، برای تعیین وزن شما استفاده می کنند. این ترازوها برای اندازه گیری دقیق وزن طراحی شده اند و به طور منظم برای اطمینان از دقت کالیبره می شوند.
ترازوهای پیشرفته: این ترازوها ابزار بالقوه برای به دست آوردن اطلاعات وزن هستند. این ترازوها از امپدانس بیوالکتریکی برای اندازه گیری درصد چربی بدن، توده عضلانی و وزن آب استفاده می کنند. آنها می توانند نمای کلی تری از سلامت شما ارائه دهند و تغییرات فراتر از وزن را دنبال کنند. با این حال، فرمول ها و اطلاعات استفاده شده توسط مقیاس های ترکیب بدن برای محاسبه این اطلاعات می تواند نادرست باشد.
تکنیک های اندازه گیری دقیق وزن
هنگام اندازهگیری وزن، بهویژه با ترازوی خانگی یا ترازوهای پیشرفته، راههایی برای اطمینان از اندازهگیری دقیق وجود دارد که باید آن ها را رعایت کنید:
1-زمان مناسب را انتخاب کنید
برای اندازه گیری دقیق و ثابت، مهم است که هر روز در زمان مشخصی وزن خود را انجام دهید. سعی کنید وزن خود را صبح زود، قبل از خوردن یا نوشیدن و بعد از استفاده از دستشویی اندازه گیری کنید.
2-لباس مناسب بپوشید
لباس های سبک بپوشید و کفش ها، ژاکت ها و سایر لباس های سنگین را قبل از پا گذاشتن روی ترازو بردارید.
3-نحوه قرارگیری روی ترازو
ترازو خود را به جای نواحی ناهموار مانند فرش یا قالیچه، روی یک سطح صاف و سخت مانند کاشی یا چوب سخت قرار دهید. همچنین مهم است که در مرکز ترازو بایستید و پاهای خود را در فاصله یکنواخت قرار دهید تا وزن شما به درستی توزیع شود.
4-چند اندازه گیری انجام دهید
اندازه گیری های متعدد می تواند برای شما مفید باشد. هر بار که وزن خود را می گیرید، به دلیل عوامل مختلفی مانند مصرف غذا، سطح هیدراتاسیون و چرخه های قاعدگی می تواند کمی متفاوت باشد. چندین بار اندازه گیری خود و محاسبه میانگین می تواند به شما نمایش بهتری از وزن شما بدهد.
اندازه گیری دقیق وزن برای مدیریت موثر سلامت ضروری است. با استفاده از تجهیزات و تکنیک های مناسب، می توانید اندازه گیری دقیق وزن را بدست آورید.